Ingen har väl undgått att den internationella klimatkommissionen, IPCC, har varit i Stockholm och lagt fram en rapport. Som alltid så beskriver de läget som allvarligare än tidigare. 

rubon93

Karin Bojs i DN 29.9 påpekar att det lägre scenariot, cirka 1 grad högre medeltemperatur detta århundrade, kan betraktas som överspelat. I stället får vi räkna med 3-4 graders temperaturökning - i linje med de värsta scenarier som rapporten uppritar. Den världen kommer att vara väldigt annorlunda dagens värld. 

Vi i Norden tycks drabbas förhållandevis lite av klimateffekterna. Men det är lätt att tänka sig att naturkatastrofer runt om i världen kommer att påverka världens ekonomi. Vårt handelsutbyte inklusive export av bilar, vapen etc och import av mat kan komma att dras ner ordentligt. Detta kan leda till försämring av levnadsstandarden, inklusive sjukvården.

LfM har fört fram samband om klimat, fossila bränslen och hälsoeffekter i bortåt 15 år. Vid symposiet Klimatkris! Behöver doktorn bry sig? vid den medicinska riksstämman 6 december kommer bland annat läkarnas roll att diskuteras.  

LÄS MER

Climate change 2013. The Physical Science basis 

Klimat och hälsa på hemsidan

Tema: Klimatförändringar och hälsa  Nyhetsbrevet 4/2009

Klimatet - vad kan vi göra själva?  
 

http://intressant.se/intressant

Dela på:
Template by JoomlaShine