Idag den 12 maj är den internationella sjuksköterskedagen. Health Care Without Harm (HCWH) tar tillfället i akt att hylla sjuksköterskorna för det stora miljöarbete de gör.

Sjuksköterskor har ett annat perspektiv än läkare och har kanske just därför ofta större förståelse för hur miljö och omgivning påverkar patienter och andra medborgare. Ofta är det just sjuksköterskor som är miljöombud, och det är också sjuksköterskorna som deltar i olika utbildningsaktiviteter.

"Sjuksköterskor för miljön" startade som ett yrkesnätverk inom Det Naturliga Steget, samtidigt som Läkare för Miljön. De första åren fick vi ett visst stöd från DNS. När detta uteblev var det flera föreningar som tynade bort och dog, bland dem sjuksköterskorna och psykologerna.

Läkare för Miljön har därför öppnat för alla sjukvårdsprofessioner att bli associerade medlemmar. Det enda som skiljer en associerad medlem från en "fullvärdig" medlem är rösträtten och möjligheten att vara ordinarie styrelseledamot. För övrigt väljer man själv hur aktiv eller passiv man vill vara. Det är en fördel att ha flera professioner som adjungerade medlemmar i styrelsen.

Vi är glada för våra sjuksköterskemedlemmar! Fler hälsas välkomna.  

 

Dela på:
Template by JoomlaShine