LfM brukar inte ta ställning till olika upprop och uppmana medlemmar och läsare att skriva under. Men nu gör vi ett undantag. 

Som ansvarskännande läkare, därtill föräldrar, far/morföräldrar etc, kan vi inte göra annat än stämma in i Föräldravrålet: Rädda klimatet! Offra inte våra barn! - Man har fått in 5 000 namn på en vecka - men det borde vara 1 miljon! Gå med du också!logga-foraldravralet-FB

Varför stödjer vi detta upprop?

Vid Naturskyddsföreningens konferens Hur gör vi då? den 23 november var församlingens budskap entydigt. Nästan alla talarna, och en stor majoritet i publiken, ansåg att poltikerna måste ompröva sin politik och återigen göra Sverige världsledande när det gäller klimat- och omställningsfrågor.

Samma åsikt framfördes av vår medlem Gösta Alfvén i artikeln Gör upp med klimatapatin nu - snart är det för sent! i Nyhetsbrev 3-4/2012. 

Allmänheten är idag mycket medveten om det kommande hotet, vilket vi skriver om i artikeln Klimatångest.  
 

http://intressant.se/intressant

Dela på:
Gravatar
Vårt globala politiska samfund styrs av finanskräk och neoliberala regimer utrustade med enorma fysiska resurser och ett mycket klent förstånd.--Beträffande klimatproblemen , så är punkten utan återvändo tyvärr för ganska länge sedan passerad.--Vad vi människor kan ägna oss åt under den mycket korta tid vi har kvar är att i möjligaste mån stoppa den vidriga behandling vi utsätter de andra djuren för och att beträffande vår egen art förbättra levnadsvillkore n för våra globalt sett mest utsatta barn.----Kent Åsberg, Vellingehttp://beacon.se@beablanche
Gravatar
Anita Grundström
Och man behöver inte vara förälder för att skriva under! Klimatet och miljön gäller oss alla, unga som gamla.
Template by JoomlaShine