About the organization

Den 11 april höll International Society of Doctors for the Environment (ISDE) sitt årsmöte. Närheten möjliggjorde fysisk närvaro och miljövänlig resa med tåg – 24 timmar i vardera riktningen.

Det var ett kreativt möte med tolv av 20-talet styrelsemedlemmar närvarande. De flesta kom från europeiska medlemsorganisationer, men USA och Argentina var närvarande, och Australien deltog på distans via Skype.Roberto_Cathey_Hanns_liten

Ordförande 2011-2012 är Cathey Falvo från Physicians for Social Responsibility (PSR), USA. Avgående ordförande är Hanns Moshammer (t.hö), Österrike, och tillträdande ordförande 2013-2014 Roberto Romizzi (t.vä), en av föreningens grundare och även ordförande för ISDE Scientific Office i Arezzo, Italien. Internationell sekreterare är Lilian Corra, Argentina, och undertecknad blev utsedd till sekreterare.

Ett 20-tal föreningar från olika länder är aktiva i ISDE. I många länder är dessa de enda alternativen inom miljömedicinens område.

ISDE är aktiv framför allt i kemikaliesammanhang, där Lilian Corra gör en beundransvärd insats, och i klimatsammanhang. Frågor som diskuterades under mötet var miljörelaterade orsaker till cancer, kärnkraft, läkemedel och utbildning i miljömedicin. En ny diskussionslista upprättades där frågor som befolkningstillväxt och resurser kommer att tas upp.

Efter årsmötet vidtog konferensen Children’s Health and Environment med den franska organisationen ARTAC som huvudarrangör och ISDE som medarrangör. Därefter följde en tredagars kurs i miljömedicin, kanske den första i Frankrike.

 ISDE_i_sommarvind

Dela på:
Gravatar
Förlåt - trodde alltid att författaren stod med. Det är jag, Ingrid Eckerman.
Gravatar
karl forsell
Intressant! Vem var undertecknad, som det refereras till, fast namn inte framgår? Tacksam svar på mail!
Template by JoomlaShine