Hur gör vi då? - ekonomin, klimatet och framtiden är temat för Naturskyddsföreningens stora höstkonferens den 23 november. Sista anmälan är 9 november

Läs mer nedan! För att klara av att tackla klimatförändringarna krävs en betydande minskning av utsläppen. Utsläppen ska enligt Naturskyddsföreningen vara nära noll år 2030. För att nå dit krävs en radikal förändring av samhället och av det ekonomiska systemet. Hur skulle samhället kunna se ut efter en sådan förändring och hur ska omställningen gå till?

LfM:s ordförande, tillika redaktör och privatbloggare, har blivit inbjuden att blogga om denna konferens. Mer information kommer både på Twitter, Facebook och hemsidan.

LfM har tidigare närmat sig Naturskyddsföreningen och föreslagit ett samarbete. Kanske detta bloggande kan vara en ny ingång.

Läs också Ekonomi och hälsa!

Hur gör vi då? Naturskyddsföreningen svarar på de svåra frågorna

Varje år arrangerar Naturskyddsföreningen en stor konferens på ett aktuellt tema. I år äger denna årliga konferens rum i Stockholm den 23 november och i den här gången har föreningen valt att inte göra det enkelt för sig. Temat på konferensen rör kopplingar mellan klimatproblematiken och ekonomiska system. Titeln på konferensen är ”Hur gör vi då? – ekonomin, klimatet och framtiden” och ska fokusera på lösningar. Vilka svar som kommer fram ska bli spännande att se.

En talarlista med bredd

På konferensen kommer politiker, forskare, näringsliv och den ideella sektorn att tala. Några av talarna på konferensen är Lena Ek, Chee Yoke Ling, Johan Rockström, Mattias Klum, Veronica Palm, Sasja Beslik, Jonas Sjöström, och Oksana Mont. På åhörarplatserna i konferenssalen kommer en stor del av miljö- och ekonomisverige samlas.

Ur kris kommer förändring

Naturskyddsföreningens generalsekretere Svante Axelsson brukar säga att kriser är bra eftersom det är när man befinner sig i kris som man har chansen att förändra. Eftersom världen just nu befinner sig i minst två kriser, den ekonomiska krisen och klimatkrisen, har världen alltså ett guldläge för att få till en förändring. Därför är Svante extra nöjd med att Naturskyddsföreningen håller just den här konferensen just i år och att den har en bredd i talarlistan. Att ta in perspektiven från både ekonomer, miljövetare, företagsrepresentanter, politiker och ideella organisationer är jätteviktigt för både ekonomin, klimatet och framtiden. Förhoppningsvis leder det också till att vi under dagen kommer ett steg närmare frågan på ”Hur gör vi då?”.

Överraskningar att vänta

Dagens föreläsningar, debatter och sessioner kommer att varvas med underhållning. Vem som underhåller är i skrivande stund hemligt, precis som den avslutande talaren, den är också hemlig.

Eftermiddagens sessioner – allt från historia till modern teknik

Efter en vegetarisk lunch kommer publiken att dela upp sig i olika rum för att fördjupa sig i något av de fem olika ämnena för eftermiddagens sessioner. Där behandlas frågor som till exempel ”hur har vi hanterat kriser historiskt?”, och ”Hur långt räcker tekniken?”

Få platser kvar

Det har varit ett stort intresse för konferensen och det finns nu inte många platser kvar. Konferensens projektledare, Emma Petersson, påpekar att det gäller att skynda sig för att hinna få en plats.

- Vi har sett ett stort tryck på platserna och hoppas på publikrekord. Framförallt när det gäller vissa av de parallella sessionerna finns det risk att det blir fullt och det är bäst att inte vänta tills sista anmälningsdagen den 9 november utan anmäla sig redan idag.

Den som vill anmäla sig till konferensen bör alltså göra det nu. Och det gör man här. Vi kommer att vara ett stort antal twittrare som kommer slåss om utrymmet under #hurda. Du som inte har möjlighet att komma till Folkets hus i Stockholm kan se livesändningen som sköts av Falkevik och Danehav. Sändningen kommer du att kunna se här

 

http://intressant.se/intressant

Dela på:
Template by JoomlaShine